Peuterschool De Parels hield Paasbrunch

Op Peuterschool De Parels werd woensdag 13 april Pasen gevierd. De peuters mochten daarbij deelnemen aan een heuse Paasbrunch.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Armanda Semmoh, directrice van Peuterschool De Parels, dat zij een Paasbrunch had georganiseerd voor de kinderen. Dit heeft zij als herdenking gedaan zoals Jezus met zijn leerlingen het laatste avondmaal had gehouden. Zij stelt dat het precies hetzelfde was alleen met een moderne twist. Voor de viering van de Paasbrunch zijn zij bij het bussiness breakfast+ van Miss Tashana Lösche geweest. 

‘Pasen’

“Pasen betekent voor ons het ware verhaal vanaf Palmzondag tot de opstanding van Jezus. De bedoeling is dat het niet alleen om leuke kleding gaat en paaseieren of alles eromheen. Wij als leidsters hebben hierbij de tijd genomen om onze peuters het verhaal  van Pasen te vertellen. Tijdens het vertellen van het verhaal, hebben wij de nadruk gelegd op de belangrijkste persoon waarover Pasen gaat en dat is Jezus Christus. Jezus is degene die voor ons aan het kruis is  gegaan omdat Hij ons zo lief heeft. De dag waarop Hij werd gekruisigd was een vrijdag vandaar de dag, Goede vrijdag. Jezus is natuurlijk niet dood gebleven, Hij is na drie dagen opgestaan uit de dood en dat noemen wij de opstanding. Dit is de reden waarom wij als Christenen Pasen vieren, omdat onze Heer waarlijk is opgestaan.”

‘Paasbrunch’

Op onze paasbrunch hebben de kinderen eieren gedecoreerd, paashaasjes gemaakt en werkstukken waarin het paasverhaal wordt aangegeven. Een uitbeelding van Golgotha waar Jezus aan het kruis stierf hebben de peuters ook kunnen zien. Wij hebben daarna uitgebreid genoten van een compleet en heerlijk Paasontbijt en zo hebben wij onze paasbrunch gevierd”, aldus Armanda Semmoh van Peuterschool De Parels.

IS

error: Kopiëren mag niet!