Baby reuzenmiereneter wandelt in de Paramaribo Zoo

Met de baby reuzenmiereneter in de Paramaribo Zoo gaat het goed. Het dier werd begin dit jaar in een visnet gevonden op de rug van de moeder in het district Coronie. De moeder overleefde het niet. Mede dankzij de zorg van de Paramaribo Zoo en de ervaren miereneterverzorger Willem Meylink uit Amsterdam is de miereneter aanzienlijk sterker geworden.

Meylink wijst nog op het feit dat het dier nog niet helemaal is aangesterkt. Hij arriveerde op de dag van de vondst in Suriname. “De dierentuin zal er bovenop moeten zitten om de jonge miereneter succesvol groot te brengen”, laat Meylink weten, die na drie maanden Suriname weer terugvliegt naar Nederland.

De afgelopen dagen heeft de miereneter onder begeleiding gewandeld in de dierentuin, waar het op eigen kracht naar voedsel kon zoeken in de grond. Rode reuzenmieren beten terug om zich te verdedigen tegen de nog onervaren miereneter, die dan snel de mieren van zich afveegde.

Meylink zegt tot slot, dat de Paramaribo Zoo een prachtige plek is waar vooral de dieren uit het eigen binnenland worden getoond aan de samenleving. “Op de jaguars, rode ibissen, de harpij arend en nog vele andere dieren, kan je alleen maar trots zijn”, besluit Meylink.
RB

error: Kopiëren mag niet!