Verdachte (40) breekt in bij glashandel en wordt door eigenaar in been geschoten

De 40-jarige J.R. heeft donderdagochtend vroeg 14 april bij een inbraak in een glashandel anex woning aan de Indira Ghndhiweg een schotverwonding opgelopen in zijn linker onderbeen. De verdachte, een bekende van de politie, werd na een telefonische melding bij het politiebureau Latour gewond aangetroffen door agenten op de inrit van het pand, aldus bericht de politie.

De man zei tegen de agenten, dat hij was beschoten door iemand die zich in het pand bevond.

Tijdens een ingesteld onderzoek werd op camerabeelden duidelijk gezien hoe de verdachte een raam van de glashandel kapot sloeg en zich toegang verschafte tot het pand. De 34-jarige winkelier J.Z., die lag te slapen, schrok wakker door het gerinkel van glas. Hij keek op zijn camera en zag een man in de zaak. Hij loste daarbij een schot met zijn vuistvuurwapen, maar wist niet dat hij de verdachte had geraakt. De winkelier, die niet in het bezit is van een vuurwapenvergunning, dacht dat de verdachte door het glas gewond was geraakr.

In een ambulance werd de gewonde inbreker afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling werd hij overgebracht naar het politiebureau. Zowel de verdachte als de winkelier werden voorgeleid bij de Hulp Officier van Justitie. J.R. verklaarde bij de voorgeleiding aan de politie, dat hij honger had en geld was gaan zoeken om eten te kopen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie werd de verdachte inbreker voor inbraak achter slot en grendel geplaatst, terwijl de winkelier in verzekering werd gesteld voor overtreding van de Vuurwapenwet.

error: Kopiëren mag niet!