Politieinspecteur Henry Kia ‘trending’ na maatschappelijk optreden

Politieinspecteur Henry Kia wordt momenteel enorm geprezen voor zijn optreden onlangs op Latour. “Vanaf gisteren zoek ik naar woorden om een ieder te bedanken voor de bemoedigende, inspirerende en motiverende woorden onder mijn post. Ik probeer mij naar beste kunnen in te zetten in mijn werk. Ik voel mij echt gesterkt door de overweldigende reacties. Gods rijkste zegen”, stelt Kia. 

Maatschappelijk optreden 

Het voorval deed zich als volgt voor:

“In verband met mijn werkzaamheden deed ik de buurt Ephraimzegen aan. Omstreeks acht uur reed ik over de Bakieweg. Ik zag voor een winkel een meisje in lagere school uniform staan in gezelschap van een jongeman. Ik vertrouwde de zaak niet, dus ik reed terug. Ik vroeg aan dat meisje of ze niet op school moet zijn. Zij gaf aan, dat ze naar huis was gestuurd door het schoolhoofd, omdat ze nat was en te laat. Ze was helemaal niet nat. Ik vroeg wie die jongeman was en zij zei haar oudere broer. De school was niet ver van die winkel dus zei ik, laten we samen naar het schoolhoofd gaan. Op school aangekomen bleek dat haar verhaal niet klopte. Zij is helemaal niet op het schoolerf geweest. Ze is 14 jaar oud en zit in de 5e klas. Ik heb haar ernstig aangesproken over haar gedrag. Ik heb ook het telefoonnummer van haar moeder genomen. Ik zal ook een gesprek met haar hebben. Met het project buurtmanagement moet de sociale controle in de buurten weer op gang komen. Laten we samen letten op onze schoolkinderen”, aldus de politie officier.

error: Kopiëren mag niet!