Minister Achaibersing ontkracht aantijgingen VP over achterhouden gelden voor ABOP-ministeries

“ABOP heeft geen reden tot klagen” 

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft woensdag de aantijgingen van vicepresident Ronnie Brunswijk tegenover het ministerie ontkracht. Volgens de minister gaat het om een groot misverstand aan de kant van de vicepresident. De feiten liggen anders, aldus Achaibersing. De cijfers weerleggen de beweringen van Brunswijk.

De Financiën-minister stelde, tijdens een persconferentie, dat voor meer dan 90 procent de reçu’s betaald zijn aan de ABOP-ministeries. Bij de VHP-ministeries is dat 82 procent. “Dus als iemand moet klagen, zijn het mijn collega’s van de VHP. Het is dus niet zo dat er geen gelden vrijgemaakt worden voor de ABOP-ministeries.” 

Cijfers

“Deze minister praat gedocumenteerd”, sprak de bewindsman. “De cijfers die ik heb getoond zijn van de Centrale Betaaldienst. De vicepresident noemde als voorbeeld het zonnepanelenproject. Daarvoor is twee miljoen betaald. Er is een miljoen uit de begroting van Financiën betaald. Hoe faciliteer ik niet?”, vroeg minister Achaibersing. “De verdere financiering is gestopt, omdat de resolutie voor de herstart niet in orde is. Laat me ook zeggen, dat wij ook fouten maken. Financiën maakt ook fouten, soms blijven dingen te lang liggen. Maar, als er iets dringends is wordt het gedaan. Ik ben in overleg met de collega’s. Dus er is sprake van een misverstand. Ik heb dat getoond met cijfers in bijzijn van de vicepresident en de president.”

Opmerkingen vicepresident 

Vicepresident Brunswijk had eerder gesteld:

“Er worden geen gelden vrijgemaakt voor projecten. Ook al zijn projecten goedgekeurd, dan nog worden deze bewust gestagneerd. De minister van Financiën doet wat hij wil. Ik heb dit vaker besproken met president Chan Santokhi. Hij zegt steeds het komt goed, maar niets komt goed. Zolang het niet gebeurt blijf ik het zeggen aan de samenleving. Als ministers geld hebben en ze toch niet functioneren, dan zou ik zeggen, ja. Maar minister Achaibersing doet wat hij wil. De ABOP-ministers en zelfs het Kabinet van de Vicepresident hebben reçu’s van miljoenen, maar hiervoor worden geen gelden vrijgemaakt.”

error: Kopiëren mag niet!