Drie verdachten opgepakt die zich voordeden als medewerkers GBB-ministerie

De verdachten A.N. (52), Ch.J. (58) en A.D. (30) zijn op respectievelijk 2 februari, 16 maart en 4 april door agenten van de afdeling Fraude aangehouden. De drie worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, oplichting en medeplichtigheid aan oplichting. De drie verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld, zo meldt de politie woensdag 13 april.

Volgens verklaringen van enkele aangevers maakten de verdachten telefonisch contact met aanvragers van gronden en vuurwapenvergunningen. Daarbij deden de drie zich voor als een medewerker van de afdeling Vuurwapen of van het ministerie van Grondbeleid en Grondbeheer (GBB) en zeiden, dat zij in staat waren om hun vuurwapen- of grondaanvraag in orde te maken tegen een financiële vergoeding.

Tientallen burgers zijn op deze manier voor grote geldbedragen in SRD, US$ of Euro benadeeld.

De politie doet dan ook weer een dringend beroep op de gemeenschap om zich niet te laten beetnemen door dit soort personen die telefonisch allerlei loze beloften doen. Voor informatie met betrekking tot een vuurwapenaanvraag dient men zich persoonlijk te wenden tot de afdeling Vuurwapen aan de Henk Arronstraat nr.61 en het ministerie van GBB aan de Cornelis Jongbawstraat voor een grondaanvraag.

Eventuele benadeelden worden voor het doen van aangifte opgeroepen zich alsnog te wenden tot de afdeling Fraude die belast is met het verdere onderzoek. Deze afdeling is onderbracht in het politiebureau Geyersvlijt aan de Basitostraat nr. 2 en is te bereiken via de telefoonnummers 455830 of 451313.

error: Kopiëren mag niet!