Identiek herbouwde DNA-gebouw wordt vandaag opgeleverd

De gereconstrueerde panden van De Nationale Assemblee aan de Henck Arronstraat in Paramaribo worden donderdag 14 april opgeleverd. Bij de plechtigheid worden onder andere de president en vicepresident, de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), de voorzitter van De Nationale Assemblee, de verantwoordelijke van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) in Suriname, en andere hoogwaardigheidsbekleders verwacht. 

Bouw en inrichting

Er is 29 maanden gewerkt aan de gebouwen, die op 1 augustus 1996 door brand werden verwoest. De aanpak van de gebouwen is onder supervisie geweest van het minOWC en de Project Implementation Unit van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PIU-PURP).

De financiering middels een lening komt van de IDB na interventie van de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname via de Unesco en heeft ongeveer US$ 3.4 miljoen gekost. De reconstructie van de panden begon in november 2019. Vanwege de Covid-19 pandemie, het late vervoer van materiaal en andere technische factoren vindt de oplevering 7 maanden later dan gepland.

In dit nieuwe gebouw is er geen grote vergaderruimte, maar voornamelijk ruimten die de Assembleeleden en een deel van de administratie zal huisvesten.

error: Kopiëren mag niet!