Ouders maken zich wereldwijd zorgen over ‘Huggy Wuggy’ figuur op YouTube en TikTok

Volgens verschillende nieuwsmedia in het buitenland, staan ​​YouTube en TikTok vol met video’s met een personage genaamd Huggy Wuggy, een gruwelijk blauw wezen (beertje) met vlijmscherpe tanden dat eruitziet als een kruising tussen Grover, Slender Man en Forky uit Toy Story 4.

De berichten suggereren, dat kinderen video’s bekijken met Huggy Wuggy – waaronder liedjes over hem die mensen omhelst “tot je je laatste adem uitblaast” – en minder goede ideeën opdoen. Dergelijke video’s zouden kinderen naar verluidt ertoe aanzetten om die video’s na te bootsen, door elkaar extreem stevig te omhelzen en de gruwelijke teksten naar elkaar te fluisteren.

Dergelijke geruchten begonnen eerst wortel te schieten in het Verenigd Koninkrijk, na een Facebook-bericht dat naar verluidt werd gepubliceerd door een bezorgde moeder. In het bericht werd onder andere gewaarschuwd voor een “zeer bedrieglijk (teddybeer) personage” dat “verontrustende liedjes zingt over knuffelen en doden”. 

Sindsdien circuleren dergelijke beweringen onder scholen, Facebook-groepen van moeders en politiediensten over de hele wereld, gevolgd door beweringen, dat kinderen probeerden de acties van Huggy Wuggy na te bootsen. Een moeder vertelde onlangs aan de Britse outlet Sky News, dat haar driejarige zoon had geprobeerd uit het raam te springen na het zien van een videospel over Huggy Wuggy. Ook wordt er over deze personage gezegd, dat het kinderen ertoe aanzet om hun ouders te vermoorden. 

Ook in Suriname bevestigen moeders dat ze samen met hun kinderen de verontrustende beelden hebben zien langskomen. Moeders die dit tegenkwamen attendeerden andere moeders via social media erop. Een moeder die een artikel op Facebook las over Huggy Wuggy, stond ervan versteld toen haar dochtertje naar de afbeelding wees en zei “mama dat is Huggy Wuggy”. Het kindje wist daarop te vertellen, dat Huggy Wuggy alleen maar slechte dingen doet, zoals anderen dood maken.

Een andere moeder die wat research heeft gedaan over dit onderwerp, geeft te kennen dat Huggy Wuggy onder andere voorkomt bij kindervideos zoals Peppa Pig, Wolfoo, Spiderman, Paw Patrol. Middels haar bericht op social media heeft zij ouders op het hart gedrukt om te monitoren waar de kinderen naar kijken, zodat ze op tijd beschermd kunnen worden. 

SK

error: Kopiëren mag niet!