Leerlingen school ‘Ondernemertjes CCS’ op bezoek bij LVV

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft dinsdag 12 april bezoek gekregen van de school “Ondernemertjes CCS”, gevestigd aan de Henck Arronstraat 112. De kinderen, vanaf 2,5 jaar, krijgen de gelegenheid om te experimenteren en te exploreren waardoor hun ondernemingsdrang gestimuleerd wordt. 45 kindertjes hadden met zes begeleiders een educatieve dag met als thema “planten”.

De ondernemertjes zijn naar vier verschillende plantenkassen op het terrein van LVV gebracht, waar zij konden meehelpen met planten en bekijken van de beplanting.  

De landbouwvoorlichters hebben de kinderen tips kunnen meegeven hoe te planten. Zowel de kinderen als de begeleiders hebben gezien hoe de procedure verloopt van een zaad dat zich ontwikkelt tot een plant.

De ondernemertjes zijn ook geweest naar de hydroponische plantenkas. Zij waren geïnteresseerd in deze vorm van plantengroei. Het proces van planten die in water groeien met voedingsstoffen, was nieuw voor ze. De school kreeg een citrusplant mee en de kinderen mochten elk een soepgroente plant naar huis brengen om hun eigen tuinbouw te starten.

error: Kopiëren mag niet!