Blue Wing Airlines blijft op zwarte lijst van de EU

De Surinaamse regionale luchtvaartmaatschappij Blue Wing Airlines blijft op de luchtvaart zwarte lijst van de Europese Unie, EU. Ook in de 2022 editie, die gisteren uitkwam, komt het regionale luchtvaartbedrijf voor. Blue Wing is een luchtvaartmaatschappij die regionale vluchten naar en in het binnenland verzorgt. De thuisbasis van Blue Wing is Zorg en Hoop Airport in Paramaribo. De vliegtuigen van Blue Wing zijn relatief kleine toestellen die passagiers en vracht vervoeren. 

Ongevallen 

Alhoewel de laatste ernstige vliegramp van Blue Wing meer dan tien jaren terug was blijft het bedrijf op de zwarte lijst van de EU staan. Het bedrijf kende verschillende ongevallen tussen 2008 en 2010 en staat sinds 2010 op de zwarte lijst van de Europese Unie. De classificering maakt het voor Blue Wing praktisch onmogelijk om naar en over Frans-Guyana te vliegen, dat gekenmerkt wordt als Europees luchtruim. 

EU uitleg 

“De Commissie heeft de EU Air Safety List bijgewerkt, de lijst van luchtvaartmaatschappijen die binnen de Europese Unie aan een exploitatieverbod of operationele beperkingen zijn onderworpen omdat ze niet voldoen aan de internationale veiligheidsnormen. Na de update zijn nu 21 in Rusland gecertificeerde luchtvaartmaatschappijen opgenomen op de EU Air Safety List. De update van de EU-lucht veiligheidslijst is gebaseerd op de unanieme mening van de luchtvaart veiligheidsdeskundigen van de lidstaten, die op 5 april 2022 bijeenkwamen. Dit comité wordt voorgezeten door de Commissie met steun van het Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie. De update heeft de steun van de vervoerscommissie van het Europees Parlement. Beslissingen in het kader van de EU-lucht veiligheidslijst zijn gebaseerd op internationale veiligheidsnormen, met name die van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie”, aldus de Europese Unie.

error: Kopiëren mag niet!