Vicepresident Brunswijk: “Niets komt goed”

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft tegenover staatszender STVS flink uitgehaald naar minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Volgens de tweede man van het land maakt de Financiën-baas geen gelden vrij voor projecten. Ook al zijn projecten goedgekeurd, dan nog worden deze bewust gestagneerd. De minister van Financiën doet wat hij wil, zegt vicepresident Brunswijk.

“Ik heb dit vaker besproken met president Chan Santokhi. Hij zegt steeds, het komt goed, maar niets komt goed”, zei de vicepresident fel. “Zolang het niet gebeurt, blijf ik het zeggen aan de samenleving”, aldus de vicepresident, tevens ABOP-voorzitter. 

Reshufflen 

Vicepresident Brunswijk zegt, dat de president bij de laatst gehouden Regeringsraad vergadering heeft medegedeeld, dat hij voornemens is om te reshuffelen. De vicepresident is er echter geen voorstander van om nu reeds te reshuffelen en hij wil tot na mei van dit jaar wachten.

Brunswijk zegt dat het probleem het niet vrij maken van middelen is, en dan kan je niet werken. Daarom kan men niet nu ministers gaan beoordelen.

“Als ministers geld hebben en ze toch niet functioneren, dan zou ik zeggen, ja. Maar, minister Achaibersing doet wat hij wil. De ABOP-ministers en zelfs het Kabinet van de Vicepresident hebben reçu’s van miljoenen, maar hiervoor worden geen gelden vrijgemaakt. We krijgen geen cent. We zeggen we gaan door en we staan achter de president, maar de samenleving moet dit weten.”

error: Kopiëren mag niet!