Minister Ramdin praat op Barbados bij met premier Mottley

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft maandag een zogenoemd beleefdheidsbezoek gebracht aan de premier van Barbados, Mia Amor Mottley. Het bezoek was het sluitstuk van het bezoek aan Barbados voor het hernieuwen en intensiveren van de samenwerking tussen beide landen, zo laat het ministerie dinsdag 12 april weten.

Tijdens de ontmoeting is voornamelijk ingegaan op de resultaten van diverse gesprekken die zijn gevoerd op regeringsniveau en met vertegenwoordigers van diverse regionale organisaties die op Barbados gezeteld zijn, waaronder de Caribbean Development Bank, het Caribbean Development Fund en het Caribbean Export Development Agency. 

Ook is benadrukt het belang van de samenwerking tussen de wederzijdse private sectoren, waarvoor eveneens een delegatie van diverse vertegenwoordigers van het Surinaams bedrijfsleven afgereisd is naar Barbados. De vertegenwoordigers van het bedrijfsleven hebben vruchtbare gesprekken kunnen voeren met hun counterparts, terwijl tijdens een Business Forum overheidsvertegenwoordigers en de private sector van beide landen van gedachten hebben kunnen wisselen. 

Premier Mottley uitte zich positief over het voorstel van Suriname om de bilaterale samenwerking naar het hoogste niveau te tillen. Hiertoe zal zij samen met president Chandrikapersad Santokhi in de marge van de aanstaande Caricom staatshoofden vergadering de eerste aanzet geven.

error: Kopiëren mag niet!