Succesvolle afronding practicum voor algemene microbiologie voor studenten

Universiteitsdocent en voedseltechnoloog Ricky Stutgard sloot onlangs het vierde practicum voor algemene microbiologie af voor de studenten van de afdeling Agrarische productie en Milieuwetenschappen.

De studenten leerden over schimmels en bacteriën. Zij moesten nagaan hoe de micro-organismen leven. Geleerd werd dat deze organismen overal voorkomen. Deze komen ook in huis voor en de studenten hebben geleerd om de concentratie van deze organismen niet in te hoge aantallen te laten voorkomen. Belangrijk is dat ervoor gezorgd wordt dat de infectiedrang van deze organismen laag is zodat de kans op infecties vermindert. De studenten moesten een kiemgetal van zeer arme bodem (schuurzand), schelpzand en van de rijke bodem (humus) bepalen. Het kiemgetal geeft het aantal micro-organismen aan per gram.

Verder leerden de studenten yoghurt maken. Stutgard merkt op dat hij overweegt om in de grote vakantie de vakantie microbiologie en kindermicrobiologie trainingen weer te verzorgen.

RB

error: Kopiëren mag niet!