Otlien Kwasiba: “Nooit te oud om te leren” project geslaagd evenement

Afgelopen zaterdag hebben de Youth Ambassadors 2021 in samenwerking met Stibula (Stichting Buurtwerk Latour)  te Latour, Paramaribo,  in samenwerking  het project “Nooit oud om te leren” uitgevoerd. De ambassadeurs hebben de essentiële dingen van een Smartphone uitgelegd aan senioren burgers die al gebruik maken of wensten te maken van een Smartphone. 

Otlien Kwasiba, Youth Ambassador Mentor 2021, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het project “Nooit te oud om te leren” een geslaagd evenement is. Kwasiba stelt, dat de ambassadeurs  voor nu hun eerste gemeenschapsproject zullen evalueren en aan de hand van de behoefte een planning maken voor een terugkomdag. 

Dit is het eerste gemeenschapsproject van de ambassadeurs 2021, deze projecten worden zelf door de ambassadeurs ontwikkeld en uitgevoerd. Kwasiba geeft aan, dat zij nog meer van zulke gemeenschapsprojecten zullen uitvoeren  voor andere doelgroepen.

“De dag is heel vlot verlopen, er was een groep van veertien senioren burgers aanwezig. De senioren burgers die aanwezig waren hadden veel interesse. De essentiële dingen zijn behandeld zoals Google account, de verschillende mobiele applicaties waar senioren burgers gebruik van kunnen maken. De 17-jarige trainer Jaïr Muskiet, ook een ambassadeur, was heel duidelijk en geduldig. De oudjes konden gelijk meekijken hoe de stappen werden uitgevoerd doordat hij zijn mobiele telefoon gekoppeld had aan een beamer, daardoor werd elke stap of klik gezien op een groot projectiescherm. En konden de senioren burgers ook gelijk meedoen op hun eigen Smartphone of tablet. De vragen van de oudjes werden gelijk behandeld door de trainer en overige ambassadeurs  die aanwezig waren tijdens de training voor persoonlijke assistentie aan de senioren burgers.”

“Aan het eind  van deze dag hebben de senioren burgers ons bedankt voor het geduld waarmee zij bediend werden, en vroegen ons naar een follow up van deze training. Wij als ambassadeurs zullen voor nu deze dag eerst evalueren, en kijken als er genoeg animo voor een terugkomdag is”,  zegt Kwasiba.

IS

error: Kopiëren mag niet!