SRD 200 miljoen aan TD geveild

Bij de wekelijkse Termijn Deposito (TD) veilingen afgelopen woensdag heeft de Centrale Bank van Suriname (CBvS) in totaal SRD 200 miljoen geveild. Aan1-weekse TD’s en 3-maandse TD’s elk voor een bedrag van SRD 100 miljoen. De belangstelling onder de algemene banken voor beide TD’s was ook deze week groter dan het geveilde bedrag.

Voor de 1-weekse TD’s hebben de banken SRD 226.5 miljoen aangeboden, verspreid over totaal 10 biedingen. Uiteindelijk zijn 4 bieden toegewezen voor het geveild bedrag van SRD 100 miljoen. De gewogen gemiddelde toegewezen rente is deze week verder gedaald met 4,0 procentpunt naar 8.2%.

Voor de 3-maandse TD’s waren in totaal 5 biedingen voor een totaalbedrag van SRD 205 miljoen. 3 biedingen werden toegewezen voor het totaal geveild bedrag van SRD 100 miljoen. De gewogen gemiddelde toegewezen rente is hier 18.2% geworden.

De CBvS zegt door te zullen gaan met haar geldverkrappend beleid. Het doel hiervan is om overtollige liquiditeiten in het bankensysteem af te romen teneinde de basisgeldhoeveelheid voor het jaar 2022 te realiseren. De basisgeldhoeveelheid doelstelling die gerealiseerd moet worden voor de maand april is vastgesteld op SRD 9.8 miljard. 

SS

error: Kopiëren mag niet!