Youth Ambassadors 2021 en Stibula voeren project “Nooit te oud om te leren” uit

De Stichting Buurtwerk Latour, Stibula, te Latour in Paramaribo, gaat zaterdag 9 april studenten die in 2021 hebben deelgenomen aan het Youth Ambassador Program (YAP) in samenwerking met Stibula het project “Nooit te oud om te leren” uitvoeren. De ambassadeurs zullen hun kennis delen en assistentie verlenen aan senioren burgers die gebruik maken of wensen te maken van de vele mogelijkheden van een Smartphone.

Otlien Kwasiba, Youth Ambassador Mentor 2021, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat lang niet iedereen in de Surinaamse samenleving digitaal vaardig is, in het bijzonder de senioren burgers. Hij geeft aan, dat de ambassadeurs hierin verandering willen brengen. Kwasiba meent dat aan het einde van deze dag elke senioren burger de praktische kennis zal hebben voor het gebruik van de Smartphone en kennis over gebruik van leuke en vriendelijke mobiele applicaties.

“Lang niet iedereen in de Surinaamse samenleving is digitaal vaardig. Een aantal groepen in de samenleving, waaronder onze gewaardeerde senioren burgers, probeert met moeite de steeds toenemende digitale trends en technologische ontwikkelingen bij te benen. Ook de mogelijkheid tot videobellen met kleinkinderen en online winkelen, vergroten de sociale hulpfunctie van  de mobiele telefoon voor onze senioren burgers. Door jongeren in te zetten, die digitale vaardigheden kunnen overdragen aan de ouderen, geloof ik dat niet alleen de digitale, maar ook de sociale kloof van kennis en kunde wordt overbrugd.”

“Aan elk project dat wordt uitgevoerd zijn kosten aan verbonden en om dit alles mogelijk te maken heeft het ons tussen SRD 500 en SRD 1.000 gekost. Dit bedrag hebben wij kunnen vergaren door bijdragen van de studenten zelf en door fundraising. Elke senioren burger die beschikt over een Smartphone en er beter mee zou willen leren omgaan mag hieraan meedoen, de registratie is mogelijk tot en met vrijdag 8 april. Alle senioren burgers zijn van harte welkom”, zegt Kwasiba.

IS

error: Kopiëren mag niet!