Mangrovebossen beloven ons een “gouden toekomst”

Vaak vindt men al het materiële dat de wereld te bieden heeft belangrijk. Men vergeet daarbij de omgeving en vooral het milieu. Het ontbossen en niet herbeplanten van bossen is een probleem dat zich al geruime tijd voordoet. Toch zijn er mensen die ervan bewust zijn dat het planten van kleine boompjes nu, ons in de toekomst toch veel kan opleveren.

Professor Sieuwnath Naipal is bezig met het beplanten van de kust met mangrove bomen. Het planten van bomen langs de kust wordt niet zomaar gedaan, er is een bepaalde wijze, maar hiervoor zijn zeker ook mensen nodig. Leuk is het om te zien, dat jeugdigem uit de Surinaamse samenleving meehelpen om de kust te herstellen.

Zo hebben de jongeren van LEO club K.O.E.L.A meegeholpen bij het planten van 40 mangrove bomen ter ondersteuning van dit project. Uit het beeldmateriaal is af te lezen, dat de jongeren zich prettig voelden bij het realiseren van deze “droom”. De tweede fase van dit project is, aldus de woordvoerder van de jeugdigen, al op komst. Het project is dus nog niet af er staan nog registraties open waardoor mensen in de gelegenheid worden gesteld om hun deel bij te dragen aan dit project.

De club heeft een goed voorbeeld gegeven aan niet alleen de andere jeugdigen, maar ook aan de ouderen. 

GW

error: Kopiëren mag niet!