Bromfietser (28) overlijdt na te zijn aangereden door auto

De 28-jarige bromfietser Lionel Vrede is woensdagmiddag 6 april na te zijn aangereden door een personenauto in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, aan zijn verwondingen overleden.

De politie van het Bureau Nieuwe Haven kreeg woensdag omstreeks kwart voor zeven ‘s morgens de melding van een aanrijding tussen een bromfiets en een auto op de kruising van de Fred Derby- en de Nieuwe Domineestraat in Paramaribo. 

Agenten troffen op die kruising de zwaargewonde bromfietser op het wegdek aan, die niet aanspreekbaar was. In een ambulance werd het slachtoffer vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar hij in de loop van de middag overleed.

Onderzoek wees uit, dat Vrede over de Fred Derbystraat reed vanuit de richting van de Dr. Sophie Redmondstraat en rijdend in de richting van de Drambrandersgracht. De automobilist, die over de Nieuwe Domineestraat reed in de richting van de Hofstraat, verzuimde op eerder vermelde kruising voorrang te verlenen aan de bromfietser met als gevolg de aanrijding.

Het rijbewijs van de 56-jarige automobilist, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek in bewaring genomen. Hij zal worden voorgeleid aan een Hulp Officier van Justitie.

Het lichaam van Lionel Vrede werd in opdracht van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van de Regio Paramaribo van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!