Waldo Ramdihal overleden

De bekende ingenieur Waldo Ramdihal is overleden op 87-jarige leeftijd. Ramdihal, directeur van aannemingsbedrijf Nameco NV, is één van de grootste bruggenbouwers geweest in Suriname. Waldo Ramdihal was ook 25 jaar lang actief lid van Kenniskring Suriname. Hij was tevens medeoprichter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) en een prominent lid van de Lions Club Paramaribo. Daarnaast was Ramdihal ook erelid van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. 

Wapenfeiten 

In zijn meer dan 60-jarige professionele loopbaan heeft ing. Waldo Ramdihal het één en ander meegemaakt en verwezenlijkt. De bruggenbouwer heeft 50 jaar geleden de Nationale Metaal en Constructie Maatschappij (Nameco NV) opgericht.

“Nameco NV heeft vanaf voor de Onafhankelijkheid grote infrastructurele werken neergezet voor de overheid en de particulier sector. Wij leverden constructieve bijdragen aan de bauxiet en aluinaarde industrie, de Energiebedrijven Suriname, de brandstof branche, oliepalm-, bacoven- en andere bedrijven. De Saronbrug over het Saramaccakanaal is het jongste wapenfeit van Nameco NV.”

Algemeen belang 

Dagblad Suriname sprak eind 2020 nog met de ingenieur. Destijds stelde hij; “De bauxietindustrie zou vandaag nog bloeien als, vanwege de revolutie het West Suriname project niet in de grond was geboord. Palmoliebedrijven werden door oorlogsgeweld vernietigd. Bruynzeel Suriname NV die prefab-huizen exporteerde, is er ook niet meer. Landsboerderij is ook verleden tijd.” 

“Mijn hart ligt bij de Surinaamse productie. Dat brengt mij op ASFA, de Associatie van Surinaamse Fabrikanten. Ik heb aan de wieg gestaan van deze organisatie. De geestelijke vaders hadden prestatiemotivatie, waren bezield van productieverhoging, de groei van de economie en het ontwikkelingsproces. Het algemeen belang, samenwerken, het ons houden aan recht, wet, regels en afspraken waren onze leidraad.”

De kennis en kunde van Waldo Ramdihal zal door velen in de samenleving worden gemist. 

(Begin januari 2016 was de heer Ramdihal gast in het RBN-programma Kal Aaj Aur Kal van Faried Pierkhan. Klik op deze link om het interview met de heer Ramdihal te kunnen zien: https://www.youtube.com/watch?v=lhGbsOeDS5Y.)

error: Kopiëren mag niet!