Prijsstijging kippenvoer zal effect hebben op de prijs van kip

De directeur van Veevoerfabriek Suriname (VESU), Julio Bhikharie, bevestigt tegenover Dagblad Suriname, dat de prijs van kippenvoer met zo’n 20 tot 30% zal stijgen. De prijsaanpassingen kunnen in de loop van deze week verwacht worden.

Volgens Bhikharie is de prijsstijging het gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, waardoor de grondstoffen maïs en soya, die als basis ingrediënten voor de veevoerproductie dienen, immens zijn gestegen. Het gaat hierbij om stijgingen tussen de 40 tot 80%. “Op basis van deze prijsaanpassingen en de vrachtprijsverhogingen door Covid-19 en de gevolgen daarvan, zullen de prijzen aangepast worden”, zegt Bhikharie.

Bhikharie geeft tevens aan, dat de prijsstijging van kippenvoer effect zal hebben op de prijs van kip. Een prijsstijging van kip zal onvermijdelijk zijn. Momenteel kost een kilogram kip tussen de SRD 80 en SRD 100. Naar verwachting zal de prijs van eieren door de aanpassingen ook stijgen. Een ei kost gemiddeld SRD 5. 

De redactie heeft getracht om inzicht te krijgen met betrekking tot de stand van zaken binnen de kippenteeltsector, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!