Bedevaartsoord ontevreden over behandeling aangifte brandstichting

De Stichting Bedevaartsoord Weg naar Zee is erg ontevreden over hoe een aangifte die ze bij de politie van Kwatta heeft gedaan van brandstichting is afgehandeld. Ramon Bainath, voorzitter tevens pandit van de stichting, vertelt aan Dagblad Suriname, dat maandag in de vroege ochtenduren op het complex van de stichting te Weg naar Zee op twee afzonderlijke plekken opzettelijk vuur is aangestoken, dat gelukkigerwijs niet tot woningbranden heeft geleid. 

Een hoop visnetten die dichtbij de bejaardenappartementen op het erf lag opgeslagen werd met rubberen autobanden in brand gestoken. Ook in de toiletgroep op de begane vloer van de beheerderswoning is brand gesticht. Het vuur doofde echter door het water dat uit de gesmolten waterbak van de toiletpot en de waterslang stroomde. Het vuur van de aangestoken brand bij de visnetten kon door een bejaard paar tijdig gedoofd worden. De vlammen laaiden zo hoog op, dat de elektrische bekabeling van het bejaardencomplex ernstige schroeischade opliep.

Zowel de heer Bainath als de bejaarden op het complex hebben sterk het vermoeden, dat een zekere Rakish, die een drugs- en drankverslaafde is, achter deze snode daden zit. De man, waar de bewoners van het bedevaartsoord complex al enige tijd last van heeft, had daags ervoor zoals vaker is gebeurd, mot met een bejaard echtpaar. Hij uitte daarbij de bedreiging dat hij de boel in brand zou steken. Het zit de bedevaartsoord voorzitter Baitnath dwars dat ondanks de aangifte bij de politie van Kwatta, er niet is opgetreden tegen de mogelijke verdachte. 

Bainath heeft in de afgelopen periode vaker aangifte gedaan van verschillende gevallen van diefstal, inbraken en vandalisme op het complex. Gasbomflessen zijn weggedragen en zelfs enkele hindoebeelden zijn in het recente verleden vernield. Ook eerder was er reeds een poging tot brandstichting. Met het laatste voorval van afgelopen maandag bestaat nu bij hem en de bewoners van het bejaardentehuis sterk het vermoeden, dat de drugs- en drankverslaafde Rakish achter al deze daden zit. Die man begeeft zich vaak op het complex en maakt ruzie met de bejaarde bewoners. Zijn bejaarde ouders wonen zelf op het complex. Bainath zegt dat de politie hem heeft gezegd dat geen actie tegen betrokkene kan worden ondernomen, omdat er geen getuigen zijn. De bewoners van het bejaardentehuis zeggen niet te willen getuigen, omdat ze heel bang zijn voor de man. Bainath vindt het erg, dat gezien de ernst van de aangifte, de politie niet eens de moeite neemt de plaats van het delict aan te doen en de vermoedelijke dader eventueel aan de tand te voelen. 

Bainath zegt dat hij zich schriftelijk tot de procureur-generaal zal wenden en vragen om een onderzoek. Hij zegt dit te doen, omdat de vermoedelijke dader al geruime tijd tot last is van de bewoners van het bejaardentehuis en vreest dat hetgeen afgelopen maandag is gebeurd niet de laatste keer zal zijn.

SS

error: Kopiëren mag niet!