TCT-minister blij met komst Jetair Caribbean

Een Fokker 70-toestel van de Curaçaose vliegmaatschappij Jetair Caribbean heeft dinsdag 5 april zijn eerste inaugurele non-stop vlucht gemaakt van Curaçao naar Suriname. Het vliegtuig zal de directe route tussen Paramaribo en Willemstad onderhouden. Op de Johan Adolf Pengel International Airport werd dit historisch moment bijgewoond door minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). 

De bewindsman sprak van een bijzonder moment voor Suriname, omdat dit de juiste stap is naar ontwikkeling van het Surinaamse luchtruim. Voor de ontwikkeling van de toerismesector is de komst van deze nieuwe speler een pre. Dit zal ervoor zorgen dat er meer business- en reisverkeer richting Suriname komt. Verder gaf de TCT-minister aan dat de regering een helder doel voor ogen heeft om Suriname te maken tot een ‘hub’, een strategisch vertrekpunt om de meeste destinaties binnen en buiten de Caricom regio te bereiken. “De regering zal zich dit jaar ervoor inzetten om minimaal vier luchtvaartovereenkomsten vast te leggen om Suriname verder te ontsluiten en de verbinding te maken met overige landen”, aldus minister Jubithana.

De CEO van Jetair, Robert Maas, sprak zijn dank uit over de samenwerking tussen Suriname en Curaçao: “Curaçao is dé plaats van bestemming en gezien de relatie tussen Suriname en Curaçao tot ver in het verleden teruggaat, hebben wij ervoor gekozen om hier een vliegroute te starten”. Volgens Maas zal deze samenwerking meer kansen met zich meebrengen voor zowel Suriname als Curaçao. “Onze vrienden en familieleden in Suriname en Curaçao kunnen elkaar nu zien door in een vliegtuig te stappen en zich na drie uren in elkaars omgeving te bevinden.”

Antonio Ribeiro, managing director van Jetair, garandeert dat er gevlogen zal worden op de dag en het tijdstip zoals die worden aangegeven. Hij acht het van belang dat de Surinamer zich op zijn gemak voelt tijdens de reis. “U mag erop vertrouwen dat Jetair op tijd en zoals aangegeven op uw ticket zal vliegen. Laten we ons leiden door deze nieuwe mijlpaal”, aldus Ribeiro. Hij spreekt de hoop uit dat beide landen profijt zullen hebben van de nieuwe brug die geslagen is. 

Het persbericht van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) rept met geen letter over de eigen Surinaamse luchtvaartmaatschappij, SLM, dat worstelt tegen haar definitieve ondergang en al maanden tracht ergens in de wereld een vliegtuig te vinden dat kan worden ingezet voor eigen vluchten.

Jetair is sinds 2018 actief binnen het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij wil binnen de regio diverse vliegroutes aanleggen. De maatschappij beschikt over verschillende toestellen die momenteel de routes tussen onder andere Jamaica, Sint Maarten en Barbados onderhouden.  

error: Kopiëren mag niet!