Man (30) op heterdaad betrapt bij stelen accu uit truck op bedrijfsterrein

Een oplettende wachter van een handelsbedrijf aan de Adhinstraat, hield in de vroege ochtend van zaterdag 26 maart de 30-jarige K.R. aan die had geprobeerd een accu uit een truck te stelen. Hierna werd de verdachte overgedragen aan de politie van het bureau Flora.

De verdachte werd op heterdaad betrapt door de 49 jarige wachter toen hij had geprobeerd om een batterij van 50 ampère uit één van de Daf-trucks van het handelsbedrijf te stelen. Volgens verklaring van de wachter reed de verdachte kort voor zijn poging een accu te stelen, met zijn bromfiets langs het bedrijf. Op een moment reed hij het terrein van het bedrijf op en bracht de bromfiets tot stilstand. Hierna demonteerde hij een autobatterij, maar werd bij de poging deze weg te nemen op heterdaad betrapt door de wachter. 

De verdachte werd aangehouden en daarna door de wachter overgedragen aan de politie van het bureau Flora. De 30-jarige man hield de politie voor, dat hij op het terrein was om zijn grote behoefte te doen en dat het niet zijn bedoeling was om goederen weg te nemen.

De bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat en werd door de politie in beslag genomen. Volgens de verdachte had hij de bromfiets bij zijn oom gekocht, maar hij kon niet eens aangeven waar die oom woont.

Hangende het onderzoek is K.R. na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!