Ambassadeur Blankendal overhandigt geloofsbrieven aan Guyanese president

De Guyanese president Irfaan Ali nam dinsdag de geloofsbrieven in ontvangst van de ambassadeur van Suriname in Guyana, Liselle Blankendal. De accreditatie ceremonie vond plaats in het kantoor van de president op Shiv Chanderpaul Drive in Georgetown, de hoofdstad van Guyana. 

Guyana en Suriname gingen in 1975 bilaterale betrekkingen aan, na de onafhankelijkheid van ons land. Sinds het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk is de bilaterale samenwerking aanzienlijk aangehaald. De twee landen ontvingen elkaars presidenten meerdere keren en ministers hebben een goede verstandhouding over en weer. Zowel Suriname als Guyana profileert zich als opkomende olielanden. In Guyana is inmiddels de productie al begonnen. Het bedrijfsleven heeft ook stappen ondernomen om de interactie en bilaterale handel te vergroten.

Ondanks de warme relaties blijven beide landen rivalen in vele opzichten, vooral vanuit het oogpunt van het binnenhalen van investeerders. Ook het tot nog toe onopgeloste Tigri-grensconflict tussen de twee landen blijft een heet hangijzer in de relatie.

error: Kopiëren mag niet!