Centrum van Paramaribo krijgt vijf openbare toiletten verspreid over diverse locaties

Op vijf verschillende locaties in de binnenstad van Paramaribo worden openbare toiletten gebouwd. In gesprek met Dagblad Suriname zegt Ricardo Bhola, districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, dat het een project is dat in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken en zijn commissariaat, wordt uitgevoerd. Verder zegt hij, dat de ondernemer Clifton Schubert het op zich heeft genomen dit project uit te voeren. Schubert heeft daarvoor een vergunning gekregen van het districtscommissariaat Paramaribo Noord-Oost.

“Het project heeft een commercieel karakter, omdat de bouw en onderhoud van de toiletten  onder leiding van Schubert plaatsvindt. De gemaakte onkosten zijn geheel voor de ondernemer.”

“De toiletten zullen slechts overgedragen worden aan de staat waardoor het de staat niks kost. De samenleving zal voor onderhoud van de toiletten een kleine vergoeding moeten betalen, indien zij gebruik willen maken van de toiletten.”

“De eerste toiletlocatie is gepland bij de Centrale markt, de tweede bij de Haïtiaanse markt. Er worden momenteel nog gesprekken gevoerd over waar de overige toiletten moeten komen.”

“De bedoeling van deze toiletten is om wildplassen voornamelijk door heren, tegen te gaan, en dat dames op een correcte manier hun behoefte kunnen doen. De eerste locatie is in het voordeel van buspassagiers en mensen die met de boot vanuit Commewijne komen. Zij kunnen allemaal goed gebruik maken van deze locatie. Ik hoop van harte dat dit een stimulans voor de heren mag zijn om op een gerieflijke manier hun behoefte te doen”, aldus Bhola.

IS

error: Kopiëren mag niet!