Aanmeersteiger Baka Sroisi gesloten

De aanmeersteiger te Baka Sroisi in het ressort Nieuw Amsterdam, Commewijne, is dinsdag door districtscommissaris (dc) Mohamedsafiek Radjab gesloten voor gebruik. Na afstemming met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur  zijn de schoolbushouders ondertussen geïnstrueerd om de schoolkinderen die van de rechteroever komen, op een andere locatie op te vangen. Die locatie ligt verderop langs de rivier en betreft een betonnen brug. Op die locatie zal een kleine voorziening worden getroffen opdat bij laag water het niet al teveel problemen oplevert om aan wal te komen. 

Volgens de dc zal het ministerie van Openbare Werken spoedig een technische opname maken van de aanmeerbrug te Baka Sroisi, alsook van andere locatie in het district zoals die van Kroonenburg. Ook de aanmeerbrug daar verkeert in deplorabele conditie. 

Wanneer deze aanmeersteigers fysiek zullen worden aangepakt is niet duidelijk. Die van Baka Sroisi verkeert sinds geruime tijd in een zodanige conditie, dat er gesproken kan worden van een levensgevaarlijke situatie, vooral voor schoolkinderen die er dagelijks overheen gaan. 

Het Assembleelid Ann Sadie (NDP)  heeft in de afgelopen periode bijna bij elke Assembleevergadering tot vervelens toe aandacht gevraagd van de regering voor de aanmeerbrug te Baka Sroisi. Dinsdag had Dagblad Suriname nog  foto’s gepubliceerd van de gevaarlijke situatie waarbij schoolkinderen voorzichtig balancerend  zich over de brug voortbewogen. Dagblad Suriname stelde voor de brug te sluiten voordat er ernstige ongevallen zich voordoen.

SS

error: Kopiëren mag niet!