Ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer waarschuwt voor oplichters

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) roept burgers op om geen geld te geven aan personen die zich voordoen alsof zij grondpapieren kunnen regelen tegen een vergoeding. Een man is maandag door de beveiliging van de minister van GBB op het terrein van het ministerie aangehouden en overgedragen aan de Afdeling Fraude van de politie, zo bericht het ministerie dinsdagavond 5 april.

De man was het terrein opgereden, belde zijn slachtoffers en deed zich voor als medewerker van het ministerie van GBB. Die man ontving een groot geldbedrag van iemand, tegen wie hij had gezegd grondpapieren in orde te zullen maken. De persoon in kwestie is geen medewerker van het ministerie. Een soortgelijk geval vond dinsdag plaats bij het Domeinkantoor aan de Prins Hendrikstraat. De politie is bezig met een onderzoek om te kijken of er meerdere personen zijn die zich aan dit strafbare feit schuldig hebben gemaakt. 

De mensen die in aanmerking komen voor een bereidverklaring of een beschikking, krijgen een officiële oproep via de Afdeling Voorlichting van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. Deze oproep zal middels een bekendmaking via de media gedaan worden.

Zij die slachtoffers zijn geworden van malafide praktijken, worden opgeroepen om zich aante melden bij de politie. Het ministerie doet een dringend beroep op de samenleving om alert te blijven.

error: Kopiëren mag niet!