Wereldbank benoemt nieuwe vertegenwoordiger voor Suriname

De Wereldbank heeft onlangs aangekondigd, dat Diletta Doretti is benoemd tot de nieuwe resident representative voor Suriname en Guyana, de twee nieuwe olie hotspots in Zuid-Amerika. De financiële instelling zei dat Doretti werkzaam zal zijn in Georgetown, Guyana, en voegt eraan toe dat ze een breed scala aan ontwikkelingservaring meebrengt naar haar nieuwe functie.

Carrière

De Italiaanse Doretti trad in 2002 in dienst bij de Wereldbank en bekleedde gedurende haar 20-jarige carrière verschillende functies, meest recentelijk als Senior Private Sector Development Specialist voor de regio West-Afrika van de Wereldbank in Bamako, Mali. Naast haar regionale en landelijke ervaring werkte ze eerder aan opdrachten voor bedrijven en ontwikkelde ze strategieën voor betrokkenheid van de particuliere sector, ondernemerschap en innovatie. Voordat zij bij de Wereldbank kwam, werkte Doretti als juridisch onderzoekster. Ze heeft een Master Internationale Economie van SAIS Johns Hopkins en een Bachelor Internationale Zaken en Recht van de Universiteit van Florence.

Als de nieuwe Resident Representative voor Guyana en Suriname is Doretti verantwoordelijk voor de beleidsdialoog en het partnerschap met deze twee landen, evenals voor de succesvolle implementatie van de miljoenenprogramma’s van de Wereldbank. Dit omvat een actieve portefeuille van zeven projecten ter waarde van US$ 116 miljoen in Guyana en twee projecten ter waarde van US$ 58 miljoen in Suriname.

Programma’s

De programma’s van de Wereldbank in de twee landen zijn gericht op het opbouwen van veerkracht tegen klimaatverandering, ontwikkeling van menselijk kapitaal, ontwikkeling van de particuliere sector en financiële inclusie. Via de nieuwe vertegenwoordiger zal de Wereldbank ook analytische en adviesdiensten blijven leveren aan beide landen met betrekking tot hun respectieve olie- en gassectoren.

In haar korte opmerkingen zei de functionaris: “Ik kijk ernaar uit om de betrokkenheid en samenwerking van de Wereldbank met Guyana en Suriname te verdiepen om hun meest urgente ontwikkelingsuitdagingen aan te pakken. Het is van cruciaal belang dat we de kwetsbaarheden van het klimaat, waaronder overstromingsrisico’s aanpakken en de ontwikkeling van de particuliere sector versterken.”

Doretti zei dat ze zich inzet om nauw samen te werken met partners van de Wereldbank, waaronder de overheid, de particuliere sector en het maatschappelijk middenveld, voor verbetering van de Guyanese en Surinaamse volkeren.

error: Kopiëren mag niet!