NKC Instituut-Noord heeft succesvolle kookdag achter de rug

Het NKC Instituut-Noord heeft op vrijdag 1 april een kookdag gehouden. De kinderen hebben samen met de leerkrachten gerechten en lekkernijen mogen klaarmaken zoals macaroni salade, mashed potato, barbecue kip, saté, pannenkoeken, bakabana, donuts en ijsjes.

Verder hebben de kinderen vaardigheden bijgeleerd, zoals de hoeveelheid zout, blom, suiker enzovoorts die in een bepaald gerecht gaat. Een deel van de iets oudere kinderen waren buiten met een kookpot. Aan hen werd de ‘fosteng patoe’ tevens barbecueën aangeleerd.

Onderdirecteur van het NKC Instituut-Noord, Rubyan van der Veen, zegt tegenover Dagblad Suriname, dat het succesvolle kookdag was.

“Niet alleen de kinderen, maar ook de leerkrachten waren er vol van. Dat was te merken aan de voorbereidingen en alle vragen die onze sterretjes steeds stelden. We kregen onze ondersteuning van alle ouders. Onze sterretjes vroegen zelfs, wanneer we weer een kookdag zullen organiseren en gaven daarbij meteen aan wat ze dan willen klaarmaken. Zo voelen wij ons meer dan trots”, aldus Van der Veen.

SK

error: Kopiëren mag niet!