Regering stelt platform in voor oplossing problemen rijstsector

President Chandrikapersad Santokhi heeft met het oog op het verhelpen van de problemen binnen de rijstsector dinsdag belanghebbenden ontvangen op zijn kabinet en zij hebben zich gebogen over de pijnpunten en uitdagingen binnen de sector.

Santokhi zal op 23 april een platform installeren dat ervoor moet gaan zorgen dat de rijstsector beter tot ontwikkeling komt. Hij riep de diverse stakeholders in deze sector op, zoveel als mogelijk samen te werken, zodat problemen sneller aangepakt en opgelost kunnen worden. Tevens benadrukte het staatshoofd dat de regering niet kan subsidiëren, maar wel kan inkomen met middelen om de boeren een hand te reiken samen met de diverse fondsen die hiervoor zijn opgezet, met name het Nationaal Ontwikkelingsfonds Agribusiness (NOFA-fonds).

Er werd tijdens de ontmoeting een richtprijs van SRD 470 bepaald voor padie. Dit zal over twee weken weer bekeken en eventueel herzien worden tijdens de installatie van het platform. 

In het platform zullen stakeholders uit de rijstsector zitting hebben. En vanuit de regering zullen zitting hebben de ministeries van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, Landbouw, Veeteelt en Visserij, Openbare Werken en Financiën en Planning.

error: Kopiëren mag niet!