Afvalbeheer brainstormt: Welke vuilophaal methode past bij welke buurt?

Twee keer in de week wordt tussen acht uur ’s morgens en vijf uur ’s middags vuil opgehaald te Highway en Latour. Buurtbewoners, winkeliers en marktventers dienen hun vuil op tijd netjes te verpakken en op de desbetreffende ophaalplekken te zetten, zodat het meegenomen kan worden door de vuilnismannen. Werk massaal mee aan een schoon milieu om vuilophoping  en stank in de buurt te voorkomen.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer bij het ministerie van Openbare Werken, dat twee keer in de week vuil wordt opgehaald rond de nieuwe ophaaltijden. Iedere woensdag en zaterdag wordt vuil opgehaald, hij adviseert hierbij dat de burgers op de ophaaltijden en -dagen moeten letten.

“De burgers dienen ook rekening met de ophaaldagen en tijden te houden. Men moet ook moeite maken om ervoor te zorgen dat het vuil op zodanige manier buiten gezet wordt, dat het meegenomen kan worden. Als burger is het ook jouw plicht om eraan te werken, dat je vuil meegenomen wordt. Want voor nu heeft de overheid geen geld om nog meer ophaaldagen te creëren. Wij kunnen alleen hopen dat de burgers mee participeren in deze.”

“Gaat het bijvoorbeeld om grof vuil, zoals houten kratten, oude zinkplaten of houten blokken enzovoorts, dan dient men contact op te nemen met het ministerie van Openbare Werken, Afvalbeheer. Dan wordt er direct werk van gemaakt dat het vuil wordt opgeruimd. Vanuit het ministerie zijn wij momenteel bezig om nieuwe en betere methodes te creëren die wij kunnen toepassen om vuilophoping te voorkomen.”

“Daarbij moeten wij ook eerst rekening houden met elke buurt, want elke buurt is weer anders. Bij sommige buurten komt er minder vuil voor, maar bij andere buurten zoals Highway, Latour en Kwatta is er meer buurtvuil. Dus wij zijn echt bezig te brainstormen welke methode bij welke buurt past”, zegt Gummels.

IS

error: Kopiëren mag niet!