VHP-woordvoerder: “Er zijn meer dan 10.000 voedselpakketten verkocht”

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag heeft de politieke partij VHP verkoopdagen gehouden in partijcentrum De Olifant in Paramaribo. Men kon voor SRD 160 een voedselpakket  kopen. In een radioprogramma, zei Stanley Dijksteel, woordvoerder van de VHP, dat er meer dan 10.000 voedselpakketten zijn verkocht aan alleen maar blije gezichten.

“De VHP werkt rechtstreeks samen met de ondernemers, alles wordt op een plek afgeleverd. Dus de handelaar lijdt geen verlies, ze verkopen de producten tegen de kostprijs en ze krijgen hun geld. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de prijzen beneden de winkelprijzen zijn. Bovendien hebben de ondernemers begrepen dat zij hieraan mee moeten doen, het is eigenlijk een morele verplichting. Want als de consument het niet overleeft, heb je geen klanten meer.

De  mentaliteit van de Surinamer is zo zelfzuchtig geworden, dat men niet meer kan rekenen  op een organisatie die de controle moet doen om ervoor te zorgen dat de winkelprijzen binnen de perken blijft. Maar, ik zeg ook dat de grootste controleur de consument zelf is. Als je als consument bijvoorbeeld ziet dat een pakje aardappel SRD 30 kost in plaats van SRD 8, dan moet je het niet kopen. Laten we van deze gelegenheid gebruik maken om lokaal te eten. Wij zullen ook naar de districten gaan, om mensen tegemoet te komen die door hun hoedanigheid beperkt zijn geworden om naar de Olifant te komen.”

“Door deze actie is er een stukje bewustwording gebracht onder de ondernemers.  Wij zullen met meer handelaren samenwerken. Ons volgende item dat erbij komt is blom”, zegt Dijksteel

“Ik bedank de bevolking voor hun mate van reactie op deze actie, men moet ons blijven volgen, want wij zullen doorgaan met deze actie”, aldus Dijksteel..

IS

error: Kopiëren mag niet!