ABOP ‘verdeelt’ en VHP verkoopt pakketten

Grote armoede blootgesteld door acties regeringspartijen 

Er was veel animo voor de goedkope levensmiddelen die verkocht werden door de politieke partij VHP. De grootste coalitiepartij verkocht tegen een zachte prijs eerste levensbehoeften. Mensen stonden in lange rijen om aan de producten te kunnen komen. Ook was er een drive-thru mogelijkheid. Een pakket van 14 goederen voor SRD 160. Vele mensen maakten gebruik van de gelegenheid. 

Daarentegen is de politieke partij ABOP bezig met het ‘verdelen’ van pakketten, waaronder de Bigi Bravo-rijst. Vicepresident tevens ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, is beter bekend als Bigi Bravo in de samenleving. “Wij verkopen geen pakketten aan mensen in nood”, zegt de vicepresident.

“De economische situatie in het land verplicht ons om om te kijken naar de mensen met problemen’, aldus Brunswijk via social media. Deze rijst zal verstrekt worden aan minderbedeelden als een soort van vangnet. De partij koopt de rijst op bij grote rijstproducenten tegen een lager bedrag of in sommige gevallen gaat het om sponsoring om zo de samenleving tegemoet te komen. Personen die zich hebben geregistreerd voor een pak rijst, krijgen de rijst thuis geleverd.

De discrepantie in het beleid tussen de twee regeringspartijen is duidelijk. De inflatie en het uitblijven van een effectieve salariscorrectie zijn moordend voor grote delen van het volk. Het is maar de wens dat de prijzen echt gaan zakken. Bij De Olifant werd per persoon 1 pakket verkocht. Daarom was een ID-kaart vereist.  

error: Kopiëren mag niet!