Samenwerking Volksgezondheid en UNICEF wordt verdiept

Het ministerie van Volksgezondheid kan rekenen op de ondersteuning van UNICEF op specifieke gebieden in de gezondheidszorg. Dit kwam naar voren tijdens het bezoek van de UNICEF regio directrice voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Jean Gough, aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. 

Gough kreeg van de bewindsman een update over wat deze dagen speelt in de zorg en waar reeds eerder door UNICEF ondersteuning is aangeboden.  Minister Ramadhin sprak zijn dank uit voor de reeds geleverde steun in de strijd tegen Covid-19, met name gericht op kinderen.

Jean Gough stelde dit zeer op prijs en is bereid ondersteuning te bieden aan specifieke gebieden welke zijn besproken, zoals ondersteuning om de achterstanden in het routine vaccinatieprogramma weg te werken, met name kindervaccins, gezondheidseducatie en gezondheidsbevordering, Covid-19-projecten met als aandachtsgebieden kinderen en jonge volwassenen en het stimuleren van borstvoeding.

Er zullen concrete afspraken gemaakt worden tussen het kinderfonds van de Verenigde Naties en het ministerie om zo gauw mogelijk hieraan te werken.

error: Kopiëren mag niet!