Stichting 1 voor 12 vraagt moslimgemeenschap om hulp in vastenmaand

Stichting 1 voor 12 doet in de heiligenmaand, Ramadan, een beroep op de moslimbroeders en zusters in Suriname om te helpen bij het afmaken van de woning van de moeder van zes kinderen, Natasha Bruinings, en de verschillende broodprojecten, waaronder het dagelijks voorzien van brood aan kindertehuizen.

Veel moslims doneren hun zakat tijdens de Ramadan, omdat ze geloven dat goede daden vooral tijdens de vastenmaand worden beloond. De voorzitter van 1 voor 12, Louis Vismale, smeekt om te doneren ten goede van de sociaal behoeftigen. “De almachtige zal u belonen.”

Het streven van de stichting is om de bouw van de woning voor Natasha Bruinings deze maand af te ronden. De moeder van zes leeft in een zeer erbarmelijke situatie. “Ik vraag alstublieft om hulp. God gaat u zegenen. In de avond kan ik niet slapen, overdag ook niet, alles is gebroken. Ik was bezig met een huis, maar alles is duur geworden, ik kan niet doorgaan, alles is duur geworden en ik heb niemand die naast me staat om me te helpen. Ik vraag u alstublieft om mij te helpen. Ik ben moeder van zes. Ik kan niet alle zes verzorgen en heb daarom twee aan mijn broer moeten geven. Ik ben niet de enige moeder die geen werk heeft of een kind afstaat, maar mijn situatie is helemaal niet goed”, aldus een emotionele Bruinings tegenover 1 voor 12. 

De stichting is ook bezig met een broodproject te Powakka. Dagelijks worden er 200 belegde broden geleverd tegen de kostprijs van SRD 10. Vismale merkt op, dat het steeds moeilijker wordt om de projecten in stand te houden. Hij smeekt daarom om de stichting te ondersteunen. 

Help de mens in nood. Voor donaties:

Stichting 1 voor 12

DSB 9857923

Finabank SRD 197.90.53

NL88 INGB0006983406

Of bezoek het 1 voor 12 kantoor aan de Van Sprangweg #8.

error: Kopiëren mag niet!