“Ik blijf geloven dat er betere dagen zullen komen”

“Een business starten om geld te verdienen wordt op vele manieren gedaan waaronder door  groenten, vruchten, kleren, schoenen, tassen of lekker eten te verkopen langs de straat, waaronder worstsoorten”, zeggen enkele burgers aan de krant.

Milany doet het heel anders. Zij heeft bijna een hele winkel in haar garage opgezet. Winkels bij haar in de omgeving zijn op een verre afstand en om boodschappen te doen moeten zij dus ver lopen.  “Je gaat je dingen in een keer moeten doen, maar normaal ga je bijna drie tot vier keren naar de winkel, omdat je vaak iets nodig hebt. Ik kwam toen op een idee om kleine spullen te  verkopen in de buurt. Het is geen winkel, maar een garage vol met spullen, dus voedingsmiddelen uit Nederland voor een lage prijs. Ook heb ik dosi, podosiri, enkele bladsoorten. Je gaat iets moeten doen om te verdienen.”

Milany geeft verder aan dat zij dagelijks haar werk heeft. Zij maakt huizen schoon, maar komt niet uit. Zij heeft de zorg voor haar drie kinderen en haar ouders die bedlegerig zijn. Alles voor ze is ook duur, van wegwerpluiers tot medicatie en dan heb je ook de privé zorg voor mij en mijn kinderen en daarnaast ook nog de huur en vaste lasten. Als alleenstaande is het heel erg zwaar en is zelfs zwaarder geworden. Dit heb je allemaal te danken aan slechte keuzes. Er zijn veel meer mensen die het moeilijk hebben en niet eens een bordje eten op tafel kunnen zetten.” Ondanks dat Milany het moeilijk heeft, probeert zij ook kinderen te helpen met schoolspullen en kleren. Dit alles heeft zij ook te danken aan de ondersteuning van haar nicht in Nederland.

“Maar, ik blijf mijn best doen. Ik blijf geloven dat er betere dagen zullen komen. Het zal wel tijd nemen, maar het geloof zal blijven.”

Er zijn ook die aan een ander alternatief moeten komen om te verdienen. Een worstverkoper die pas enkele maanden terug verkoopt aan de Kwattaweg, zegt dat hij een andere optie moet zoeken om aan geld te komen. “Ik ken iemand die zelf worst maakt en in het groot verkoopt. Na overleg met mijn vrouw besloot ik ook een tent op te zetten. Om eerlijk te zijn verschillen de smaken wel veel”, zegt de worstverkoper.

“Je hebt enkelen die meer brood en specerijen gebruiken en anderen die juist meer vlees gebruiken en minder specerijen en dat maakt het juist lekker.” De worstverkoper geeft verder aan, dat hij naast het verkopen van worst ook BBQ en gebakjes verkoopt. Ik probeer zoveel mogelijk dingen te doen om te verdienen”, aldus de worstverkoper. 

TM

error: Kopiëren mag niet!