Stichting Etnel Tris Suriname bestaat officieel een jaar

Stichting Etnel Tris Suriname (Troepen in Suriname) is op 25 maart 2021 officieel opgericht door de voorzitster van de stichting, Stacy W. Etnel. De medeoprichters van de stichting zijn Ad van Wingerden en Koemar Khargi. De stichting heeft een sociale samenwerking met de Nederlandse Stichting Triskontakten Zwijndrecht. In Suriname houdt Etnel zich bezig met de logistiek, donaties en jaarlijkse Tris-activiteiten in Suriname. In gesprek met Dagblad Suriname, vertelt Etnel wat de doelstellingen van de stichting zijn en waarmee de stichting zich zoal bezighoudt. 

Doelstellingen

“Enkele doelstellingen van de stichting zijn het leveren van een bijdrage aan -en het voorzien in de financiële, materiële- en sociale behoeften van minder daadkrachtige personen in Suriname, in het bijzonder jongeren in de leeftijdscategorie 0-16 jaar, het bieden van hulp, begeleiding, bijstand en educatie aan jongeren, het bieden van hulp, begeleiding, medische zorg en bijstand aan ouderen, het organiseren van activiteiten met betrekking tot educatie, kunst, cultuur, talentontwikkeling en informatie uitwisseling, het verwerven van fondsen en deze beschikbaar stellen voor de projecten, waarmee de stichting zich bezighoudt en het opzetten van centra voor de beoogde doelstellingen.”

Waarmee houdt de stichting zich bezig?

Etnel geeft aan, dat de stichting zich bezighoudt met het doneren van kleding, schoeisel, schoolbenodigdheden, basis medische hulpmiddelen, speelgoederen en voedselpakketten (basis middelen) aan kindertehuizen buiten Paramaribo.

Wat heeft de stichting kunnen bereiken?

De stichting heeft sinds vorig jaar verschillende gezinnen, organisaties en kindertehuizen blij kunnen maken met donaties.

Toekomstplannen

“Stichting Etnel Tris Suriname streeft naar continuïteit van de beoogde doelstellingen en continuïteit en onderhoud van de samenwerking met sociale organisaties en stichtingen”, aldus Etnel.

SK

error: Kopiëren mag niet!