Personeel St. Vincentius Ziekenhuis: “Wij blijven in beraad, totdat onze wensen zijn gerealiseerd”

Het bestuur van het St. Vincentius Ziekenhuis heeft donderdag 30 maart in verband met de onopgeloste zaken waarmee het personeel te kampen heeft, gesprekken gevoerd met de waarnemend directie onder leiding van Astrid Taylor en Michel Blokland. De personeelsleden willen opheldering in de zaak. Zij blijven in beraad totdat zij een positief antwoord krijgen.

Secretaresse van de personeelsbond, Gertie Kasan, zegt in gesprek aan Dagblad Suriname dat de personeelsleden nog steeds in beraad zijn, omdat zij met deze actie hun ontevredenheid willen tonen. “Er is geëist dat de koopkrachtversterking van SRD 1.000 die wij van de staat kregen, gecontinueerd wordt, helaas krijgen wij te horen dat het komt te ontvallen, omdat de middelen daarvoor er niet zijn. Wij hebben eind maart nog die SRD 1.000 kunnen krijgen, maar de komende maanden is dat niet gegarandeerd. Ten aanzien van de kwestie Pensioenfonds in eigen beheer van het ziekenhuis heeft voorzitter Humphrey Pinas een uitleg over de stand van zaken gegeven. Over de gelden van het Algemeen Pensioenfonds is ook een uitleg gegeven wat er met de gelden is gebeurd, maar daarvoor kan ik nog geen informatie geven.”

“De aangepaste werktijden zijn nog steeds van kracht, de ochtenddienst zal van maandag tot vrijdag tussen zeven ’s morgens en twaalf uur ’s middags werken. De middag- en de nachtdienst draaien normaal. Wij blijven in beraad totdat onze wensen worden gerealiseerd. We zijn nu voorbereidingen aan het treffen en over een week of twee zullen wij verdere stappen ondernemen”, aldus Gertie Kasan.

IS

error: Kopiëren mag niet!