Door de moeilijke situatie is niemand meer alleen huisvrouw

“De situatie is moeilijk, maar het heeft het woord huisvrouw helemaal weggeslagen. Tegenwoordig praten wij over klein ondernemers. Een ieder zoekt op de een of andere manier om een handje te helpen nu letterlijk alles is in prijs verhoogd. Je gaat zelf aan een oplossing moeten werken om het dak boven je hoofd te houden”, zegt Vyrendia. Zij is zelf huisvrouw geweest en heeft nu een eigen zaakje, waarmee zij warme maaltijden, koekjes, gebakjes en goederen zoals sieraden, tassen en make up verhandelt.

Tijdens een gesprek met de krant geeft zij aan, dat zij ook huisvrouw was. Ondank dat zij haar diploma heeft en als verpleegkundige kan werken, besloot zij na de bevalling van haar kind thuis te blijven. “Mijn man kwam op het idee en ik om eerlijk te zijn kom niets tekort, maar door de jaren heen en tijdens het hele corona gedoe probeerde ik toch om een mogelijkheid te vinden om een handje bij te helpen. Mijn kind gaat niet naar een oppas en ik doe gewoon alles rustig, maar om te helpen moet ik op een idee komen. Nu vele alleenstaande moeders een beetje zelfstandig zijn, heeft dat mij ook gemotiveerd om aan mijn talent te verdienen. Op zo’n manier help ik en ben ik daar voor een ieder.” 

Inmiddels heeft Vyrendia drie kinderen waarvan een op school zit en de twee anderen nog  thuis blijven. Naast haar huis heeft zij samen met haar man een ruimte gebouwd waar zij haar eigen ding kan doen. Zij zegt, dat het in het begin heel zwaar was, maar dat zij heeft het toch niet opgegeven.

“Voor je een business start, moet je op heel wat letten. Je gaat dus veel concurrentie hebben en je gaat ook een concurrent zijn voor de anderen, maar de wil en het geloof moeten er zijn.” Nu is zij al vijf jaren bezig. “Ondanks al die ellende en lockdowns, heb ik het niet opgegeven en zo kunnen velen het ook”, benadrukt Vyrendia.

Een andere vrouw die ook aan het ondernemen deed, geeft aan dat het toch iets moeilijker werd voor haar. Doordat zij geen ondersteuning kreeg, moest zij toch haar werk en daarmee haar zelfstandigheid laten liggen. “Met de druk van huis en ook nog alle prijsverhogingen kon ik het niet meer aan. Ik hoop weer snel met iets te starten, maar in een andere branche”, benadrukt de vrouw. “Je gaat geloof in jezelf moeten hebben en je zelf moeten ondersteunen. Als ik het met vier kinderen alleen heb gehaald, dan kan ik heel veel.”

TM

error: Kopiëren mag niet!