Guyana zal meer olie dan Irak en Brazilië samen produceren tegen 2025

De stijging van de olieproductie in Guyana in de periode 2021-2025 is ongekend, en zo hoog dat het de gecombineerde geschatte groei van Mozambique, Irak en Brazilië samen overtreft, aldus CEO van Hess Corporation, John Hess.

“De productie in Guyana zal tot 2025 de geschatte groei van Mozambique, Irak en Brazilië samen overtreffen”, zei Hess tijdens de Howard Weil Energy Conference die onlangs werd gehouden. Hess toonde ook aan, dat de productieverhoging in een periode van zes jaar niet alleen ongekend is in de periode 2021-2025, maar ook de beste in de sector in vergelijking met andere steile productieverhogingen die plaatsvinden vanaf de eerste olie, meldt de nieuwswebsite OilNow. Van de productiestijgingen in diep water die plaatsvonden in Angola, Nigeria, de Golf van Mexico in de Verenigde Staten en in Brazilië, was geen enkele zo steil als die in Guyana wordt geprojecteerd, toonde Hess aan met behulp van Wood Mackenzie-gegevens.

Transformatie

“Guyana is echt een transformatie kans voor Hess en een van de beste investeringen in de industrie”, zei Hess. “De productiegroei voor het Liza Stabroek-complex is de beste in de branche en zal de komende jaren een enorme waarde creëren voor de aandeelhouders van Hess.”

Voor de periode 2021-2025 zouden drie projecten in gebruik worden genomen. Het Liza Phase Two-project is al in februari gestart. Payara en Yellowtail (nog goed te keuren) zullen naar verwachting respectievelijk in 2024 en 2025 de eerste olie produceren. Deze drie projecten voegen een gecombineerd totaal van 690.000 vaten olie per dag toe. Ze zullen de productie voor de kust van Guyana naar 810.000 vaten per dag brengen, of meer, zodra het optimalisatiewerk van ExxonMobil bij het Liza Phase One-project succesvol is. Hess heeft een belang van 30% in het Stabroek-blok.

error: Kopiëren mag niet!