Dc Bhola erkent probleem bouwvallige gebouwen in binnenstad Paramaribo

Als mens is het niet prettig wonen naast een bouwvallig gebouw van wie de eigenaar niet bekend is, des te meer dat je in angst leeft dat er een plotselinge brand kan ontstaan waardoor je woning in vlammen opgaat. De leegstaande gebouwen dienen opgeknapt of verwijderd te worden. 

Districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noord-Oost Ricardo Bhola zegt in een gesprek met de krant, dat bouwvallige gebouwen in de binnenstad een structureel probleem zijn waar de overheid aandacht voor heeft. “Er zijn reeds meetings geweest tussen het commissariaat van Paramaribo Noord-OOst  en het ministerie van Openbare Werken voor duurzame oplossingen. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is ook in deze een actor. De regering is voorstander om wet- en regelgeving hieromtrent aan te scherpen.”

Hij laat ook weten, dat het project Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) momenteel gaande is  waarin enkele monumentale panden zullen worden aangepakt. In het specifiek geval van de vrouw van 85 jaar, waarover de krant donderdag berichtte, zal het commissariaat via de bestuursdienst in samenwerking met OW werken richting een passende oplossing, aldus Bhola.

IS

error: Kopiëren mag niet!