Vrouw van 85 jaar zoekt hulp inzake een bouwvallig gebouw

Een 85-jarige vrouw, van wie haar naam bekend is bij de redactie, vraagt om hulp inzake een  verrot gebouw naast haar woning.  “Ik woon al langer dan 50 jaar aan de Keizerstraat, dat gebouw naast mij is al een paar jaar aan het verrotten. Ik heb reeds getracht om een verlichting in de zaak te krijgen echter zonder resultaat. Ik ben een oude mevrouw en kan niet van het kastje naar de muur gestuurd worden.”

“Bij harde wind vallen er steeds houten blokken en losgeraakte zinkplaten op mijn woning. Wanneer het regent ligt mijn hele woning onder water door dit alles.”

“Op dit moment weet niemand van wie dat gebouw is, dat echtpaar van wie dat gebouw was, had geen kinderen en ze zijn intussen ook al overleden. Dat gebouw staat leeg en zwervers vertoeven momenteel daar. Ze laten alleen maar troep achter op de stoep en op straat, ik ben  bang voor brandstichting en ook inbraak gepleegd door hun.”

“Ik hoop vanuit dit medium hulp te mogen krijgen, want aan het gebouwkan niks meer gedaan worden. Mensen durven niet eens daar te parkeren want er vallen grote houten blokken op straat. Ik ben een alleenstaand oudje en vraag waar ik naartoe moet voor hulp. Je wilt als mens ook genieten van je oude dagen. Ik verdien om prettig te kunnen wonen in mijn eigen huis.”

Stephen Fokké, directeur van Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname, SGES, zegt dat, zij niet weten wie de eigenaar is, maar dat het gebouw wel voorkomt op de Monumentenlijst.  Verder zegt hij, dat wanneer de mevrouw overlast of hinder ondervindt, zij de districtscommissaris kan vragen om in te grijpen. 

IS

error: Kopiëren mag niet!