Twee mannen (23 en 27) ontvangen hasj via de post

De 23-jarige student J.R. is in de eerste week van maart door de douane in de kraag gevat voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Hierna werd hij overgedragen aan de Narcotica Brigade die belast werd met het verder onderzoek, zo meldt het Korps Politie Suriname donderdag 31 maart.

De verdachte ging donderdag 3 maart naar een postbedrijf te Paramaribo om post te halen. Daarbij constateerde de douane tijdens een controle, dat er in totaal 804 gram hasj in het pakket zat verborgen. J.R. werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

Bij een nader ingesteld onderzoek door de Digitale Recherche bij het postbedrijf, kwam belangrijke informatie aan het licht. Die informatie werd uitgewerkt door de rechercheurs van deNarcotica Brigade, waarop de 27-jarige G.B. in beeld kwam. Hij werd maandag 28 maart aangezegd het politiebureau aan te doen. Volgens verklaring van deze verdachte kregen zowel hij als zijn kompaan post met drugs daarin verborgen, waarna die verder werd gedistribueerd.

G.B. is net als J.R. na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!