Ministers Ramdin, Kuldipsingh en Nurmohamed in Nickerie voor overleg met rijstboeren en pelmolenaars

De ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Rishma Kuldipsing van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) en Riad Nurmohamed, ad-interim minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn donderdag 31 maart in het district Nickerie voor overleg met rijstboeren en pelmolenaars. 

Minister Nurmohamed neemt waar voor zijn collega Parmanand Sewdien van LVV, die in Ecuador deelneemt aan een conferentie van de Wereldvoedselorganisatie (FAO). 

De rijstboeren iNickerie voerden woensdag actie op de weg naar op de Henarbrug, welke weg feitelijk werd gebarricadeerd door de politie, en niet door de boeren, zoals hier en daar wordt beweerd. De boeren wilden twee aan twee naar de brug lopen en weer terug als een signaal naar president Chandrikapersad Santokhi. Verkeer had gewoon doorgang kunnen vinden, maar de autoriteiten stonden die wandeling niet toe en barricaden vervolgens zelf de toegang tot de bekende brug, waardoor een gespannen situatie ontstond die zeker twee uren heeft geduurd.

De rijstboeren uitten hun ongenoegen over de drastische daling van de padie opkoopprijs. Deze is voor een baal natte padie van 79 kilogram gekelderd van SRD 470 naar SRD 400.  

Er zijn overlegmomenten ingepland met parlementariërs van het district, rijstboeren en pelmolenaars. De regering gelooft in de kracht van dialoog en zal haar uiterste best doen om te komen tot een oplossing die door partijen gedragen wordt, aldus de Communicatie Dienst Suriname.

CDS/PK

error: Kopiëren mag niet!