Bestuursdienst Paramaribo Noord-Oost besluit op te treden tegen illegale venters

In de binnenstad van Paramaribo werd de afgelopen dagen opgetreden tegen de illegale venters door de bestuursdienst van Paramaribo-Noordoost. Enkele bezoekers geven aan dat het heel goed is dat er opgetreden wordt. Anderen vinden het erg.

“De mensen zoeken hun brood en dan wordt er op een of andere dag opgetreden tegen hen”, zegt Kandisha tegenover de kant. Zij is een senioren burger en bezoekt vaak de markt. Zij geeft verder aan, dat er vaak genoeg aangegeven werd, zelfs door enkele standhouders, dat de illegale vensters voor problemen zorgen, ze laten troep achter en zijn ook een grote concurrentie.

“Met hun over straat hebben de standhouders toch veel problemen met het verkopen van hun groentesoorten en nu dat zij ook dezelfde weg op zijn gegaan wordt er wel gezorgd voor orde. Er werd al jaren terug gevraagd voor orde in de binnenstad en nu wanneer een ieder het moeilijker heeft kan er plotseling opgetreden worden. Wel raar, wat verwacht men dat de mensen nu gaan doen?”, vraagt Kadisha zich af.

Een vrouw die meedoet met de verkoop zegt, dat zij het begrijpt, maar dat men niet zo kan omgaan met anderen. “Wij proberen ons brood te verdien en dan word je op zo’n manier behandeld. Wij moeten samenwerken, maar er wordt gezorgd dat wij tegen elkaar zijn. Niemand wordt gehinderd. Je hebt andere illegale venters die wel voor problemen zorgen, maar daar zie je geen aanpak. Je krijgt soms een show, maar dat was het. Wij zijn netjes gesorteerd en worden dan op een of andere dag bedankt.”

Ook een standhoudster geeft aan, dat zij een vergunning heeft maar als de verkoop helemaal niet gaat op de markt dan moet je het op een andere manier doen. “Ik ben al een tijd op zoek naar een werk en er komt tot nu toe niets uit de bus en dan als wij dan op zo een manier eerlijk aan ons brood willen komen, vind ik wel dat men dat ons moet gunnen. Langs de straat of in de binnenstad mee doen met de verkoop komt moeilijk uit, maar kan er dan voor een oplossing gezorgd worden dat een ieder een stand krijgt en dat er geen illegale venters zijn? Als dat opgelost kan worden vind ik het goed, een ieder een eigen stand in een blok waar bijna geen markt is. Zo heb je minder problemen met concurrentie gedoe. Dan verdient een ieder. Als een vreemde zelfs van de straat een stand krijgt en merkt dat illegale venters meer geld verdienen over straat, gaan zij het ook proberen. Regel een goede fundering dan zijn er minder problemen. ”

TM

error: Kopiëren mag niet!