SuConnect.nl: een nieuw platform voor jongeren die in Nederland willen gaan studeren

SuConnect.nl houdt zaterdag 2 april een online informatiebijeenkomst ‘Beroepskeuze’ voor middelbare studenten, die na hun middelbare studie een vervolgstudie in Nederland willen volgen. SuConnect.nl is een platform samengesteld door verschillende organisaties en studentenverenigingen in Suriname en Nederland, die samen werken aan het succesvol studeren van Surinaamse studenten in Nederland. Intussen heeft het platform al twee events georganiseerd.

Sven Hartman van Suconnect.nl zegt aan de krant, dat de ‘Beroepskeuze’ de middelbare student de mogelijkheid biedt een juiste studie- en toekomstige beroepskeuze te maken, alvorens te vertrekken naar Nederland voor een vervolgstudie. Hoe beter je je oriënteert, hoe bewuster je de keuze maakt.

“Er stoppen best veel studenten vroegtijdig met hun studie of wisselen van studierichting. We schatten in zo’n 40% van de studenten uit Suriname. Iets wat niet hoeft. Ook zijn zij vaak onzichtbaar. Zichtbaarheid helpt om te begeleiden als afgestudeerden terug naar Suriname willen en hier op zoek zijn naar een baan. Ook omgekeerd voor organisaties in Suriname, die vacatures hebben. De studierichtingen die aanverwant zijn aan de beroepskeuze, zijn audiovisuele media, bedrijfskunde, civiele techniek, computer science, dans, entrepreneurship, geneeskunde, interaction rechnology, psychologie en rechten.”

“Er zullen ook studenten aanwezig zijn die reeds in Nederland studeren. Zij zullen hun ervaringen delen, hoe je toegelaten kan worden tot een bepaalde studie, hoe je een studie zo veel als mogelijk interessant kan maken en wat jouw toekomstige baan na afronding van je studie kan zijn.”

“Wil jij binnenkort studeren in Nederland? Kom de beroepskeuze bijeenkomst joinen en ga voor registratie naar de website van SuConnect.nl www.suconnect.nl. Onze online registratie staat open tot vrijdag 1 april 23:59 uur”, aldus Sven.

IS

error: Kopiëren mag niet!