Schutter (49) schietincident Afobakaweg meldt zich bij politie

De 49-jarige W.W. meldde zich zaterdag 26 maart, na te zijn ontboden door de Recherche van Regio Midden, op het politiebureau te Paranam. Hij werd meteen aangehouden. De man wordt ervan verdacht de schutter te zijn van een schietincident die dag op een perceel aan de Afobakaweg, zo meldt het Korps Politie Suriname woensdag 30 maart.

De politie van het bureau Paranam kreeg zaterdagochtend in alle vroegte een melding van een schietincident op een adres te Paranam. Daar aangekomen werd de 19-jarige Kenneth B. met een schotwond in zijn rechter zitvlak aangetroffen.

Het voorlopig politieonderzoek wees, uit dat het slachtoffer op zijn bromfiets reed over de Afobakaweg, richting Brokopondo. Ter hoogte van mastnummer 8 kreeg hij pech met zijn bromfiets en besloot hulp te gaan zoeken. Op een bepaald moment zag hij een woning en duwde zijn bromfiets het terrein op. Bij die gelegenheid werd hij door iemand beschoten en werd in zijn zitvlak geraakt. Hij keerde terug en vroeg hulp aan een voorbijganger, die hem vervoerde naar het politiebureau Paranam. Het slachtoffer werd vervolgens in een ambulance van Surcad vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zijn gezondheidstoestand is stabiel. 

Het onderzoek van dit schietincident werd overgedragen aan de Recherche van regio Midden.

Volgens verklaring van de schutter hoorde hij omstreeks 05.00 uur een ritselend geluid op zijn perceel. Hij zag een onbekende man wegrennen en loste gelijk enkele schoten. Verder zei hij, dat besloot te schieten, omdat er zeventien keren bij hem was ingebroken en ervan uitging dat dit die ochtend weer het geval was.

Echter wist de bewoner niet, dat de man geraakt was en ging na het schietincident naar het werk. Naderhand werd hij door zijn zoon gebeld die hem zei, dat de politie op zijn woonadres was voor onderzoek. Bij dat ingesteld onderzoek in de woning van de verdachte, werden aangetroffen en inbeslaggenomen twee illegale wapens, waaronder het wapen waarmee was geschoten.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de schutter hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!