Martin Schalkwijk overhandigt geloofsbrieven bij OAS

De nieuwe permanente vertegenwoordiger van Suriname, Martin Schalkwijk, heeft maandag zijn geloofsbrieven overhandigd aan de secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro. Dit gebeurde tijdens een ceremonie op het hoofdkantoor van de organisatie in Washington, DC, in de VS.

Nobele werk

Secretaris-generaal Almagro benadrukte de carrière van ambassadeur Schalkwijk en zei dat zijn kennis een fundamentele bijdrage aan de organisatie zal zijn. “Ambassadeur, we waarderen uw nobele werk en brede kennis over sociale rechtvaardigheid kwesties en handelsgerelateerde zaken vanuit uw ervaring in de buitenlandse dienst en de academische wereld. We zijn ervan overtuigd dat deze vaardigheden ons allemaal goed van pas zullen komen in onze beraadslagingen”, voegde secretaris-generaal Almagro eraan toe. Ambassadeur Schalkwijk van zijn kant bevestigde dat zijn land en de OAS dezelfde waarden delen.

Centrale rol

“De OAS speelt een centrale rol bij het bevorderen van integrale ontwikkeling, multidimensionale veiligheid, het waarborgen van democratie en mensenrechten, en het versterken van regionale samenwerking in het algemeen. Dit zijn allemaal idealen die Suriname volledig ondersteunt”, aldus Schalkwijk.

Suriname is sinds 1977 een lidstaat van de OAS.

error: Kopiëren mag niet!