“Ik kom ook niet uit, maar ik blijf proberen”

“De aanloop op de markt is nog steeds slap”, zegt een standhouder tegenover de krant. “De meeste van de standhouders waren bang voor het Covid-virus en besloten dus om niet meer te verkopen op de markt, vandaar ook zo een leegte. Je hebt anderen die zelfs niet meer verkopen en met iets anders zijn gestart. Zo snel al de hoop opgegeven, ik denk hen ook te volgen want ondanks dat je de prijzen zakt, zie je niet echt een verschil”, aldus de standhouder.

“Er is geen geld meer aan het eind van de maand. Je krijgt het zo in je hand en moet het ook zo weer uitgeven aan je vaste lasten. Waar je denkt enkele zaken bij te doen, kan dat ook niet. Ik merk ook hetzelfde als standhouder. A ne wroko.”

Carla zegt, dat zij ook af en toe een leegte merkt. “We hebben allemaal bijna niets op zak, maar je gaat moeten leven. Ik ben dus uiteindelijk toch genoodzaakt om naar de markt te gaan om boodschappen te doen. Ik doe niet alleen de boodschappen voor mezelf, maar ook voor mijn moeder. Bij mij in de buurt stoppen kan ook, maar je hebt minder keuze in soorten groenten. Op de markt is dat uitgebreid en je kan ook meer dingen kopen, terwijl je op zoek bent.  Als het zo doorgaat denk ik wel dat het een probleem gaat zijn. Ik kom bijna niet uit maar ‘we pusu’. Ik hoop alleen dat de situatie over het algemeen beter opgepakt wordt en dat er een oplossing komt in zaken die ons als burgers dieper in onze zak laten tasten”, aldus de bezoekster.

TM

error: Kopiëren mag niet!