Dronken automobilist parkeert auto midden op de weg – Man toont agenten bankbiljet als te zijn rijbewijs

De 37-jarige automobilist G.O. is zaterdagochtend 26 maart door agenten van politiebureau Richelieu op de Hadji Iding Soemitaweg in de kraag gevat. De man had zijn auto midden op de weg geparkeerd. In afwachting op zijn voorgeleiding werd hij overgebracht naar het politiebureau.

De politie had een melding ontvangen, dat een weggebruiker midden op de Hadji Iding Soemitaweg ter hoogte van kilometer 11 in het district Commewijne geparkeerd stond. Daar aangekomen troffen agenten een man slapend in zijn auto aan. Bij de agenten rees meteen het vermoeden dat de man te diep in het glaasje had gekeken. De politie vroeg hem zijn rijbewijs te overhandigen, maar haalde een bankbiljet uit zijn portemonnee. Hiermee zwaaide hij als te zijn het rijbewijs. De agenten zeiden vervolgens dat hij zich bezighield met omkoperij. Er ontstond vervolgens een woordenwisseling tussen de agenten en de verdachte, waarop de man zijn auto startte om zijn weg te vervolgen.

Gelet op het feit dat de man in beschonken toestand was en het rijbewijs toch had overhandigd, deden de agenten het portier open om hem naar de politieauto te begeleiden. Een van de agenten pakte hem bij een arm en toen rukte de man zich los en verzette zich hevig. Een andere agent fotografeerde met zijn mobiele telefoon hoe de auto op de weg geparkeerd stond. Ook het gedrag van de automobilist werd vastgelegd. Toen de man dit opmerkte, sloeg hij de telefoon van de agent uit zijn hand, waardoor deze op het wegdek viel en het scherm beschadigd is geraakt.

Na te zijn ontnuchterd gaf de verdachte tijdens zijn voorgeleiding toe onder invloed van alcohol deel te hebben genomen aan het verkeer. Ook gaf hij toe dat hij werkelijk tegen de politie tekeer was gegaan en agenten had beledigd en uitgescholden. Hij ontkent zich echter te hebben verzet en het bevel van de politie te hebben genegeerd. Hij ontkent ook de mobiele telefoon uit handen van een politieman te hebben geslagen, waardoor die is vernield.

De verdachte werd na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!